Wereldbeker 2014: hoe Portugal de laatste wedstrijd in het toernooi speelde

Het Portugese team om de strijd voort te zettenhet WK was nodig om met een grote score Ghana te verslaan en ik hoop dat de Duitsers het Amerikaanse team zullen overtreffen. Ghanese spelers hoopten ook op hun overwinning, want in het geval van een gunstige uitkomst van de ontmoeting tussen de VS en Duitsland, gingen Afrikanen naar de volgende fase van het toernooi.

De wedstrijd tussen Portugal en Ghana begon erglevend. Beide teams probeerden het doel van de tegenstander aan te vallen door snel het midden van het veld te passeren. Cristiano Ronaldo deed al in de 5e minuut bijna een voetbalwonder. Na een snelle aanval flankeerde de aanvoerder van de Portugezen de doelman van het Ghanese volk, maar de bal raakte de dwarsbalk. Op de 19e minuut, Ronaldo al met een paar meter kop geslagen op doel Afrikanen, maar de laatste redde de doelman.

Het Ghana-team had zijn eigen doelen in de eerste helftmomenten. Dus, Gyan kon een gevaarlijke uitweg naar de poorten van Europeanen niet realiseren. Daarna speelde de beroemde voetbalregel. Na het ongerealiseerde moment misten de Afrikanen zelf de poort van anderen. In de 31e minuut sneed John Boye de bal in zijn eigen net, wat de vele fans van Ghana choqueerde. Portugal nam 1 - 0.

De eerste helft eindigde en met een minimaal overgewicht van Europeanen.

In de tweede helft van de teamvergadering is ook actiefcreëerde gevaarlijke momenten in de volksoorlogen. Op de 57ste minuut scoorde de aanvoerder van Afrikanen Gyan zijn bal. Na de prachtige flank van Asamoah stuurde Gyan-kop de bal het net in. 1 - 1 - na zo'n verhaal hoopten de Afrikanen dat ze Portugal zouden kunnen afmaken en deze wedstrijd zouden winnen. Inderdaad, op het moment dat de Ghanezen in de 61e minuut waren, stuurde de speler van Afrikanen met het hoofd van de lijnverdediger de bal langs de gate.

Het spel ging naar het uiteindelijke trekkingsresultaat,wat niet bij een team paste, maar de nummers op het scorebord veranderden nog steeds. In de 80e minuut scoorde Ronaldo zijn eerste en, zoals later bleek, het laatste doelpunt op de mundiale.

De eindscore van de vergadering 2 - 1 in het voordeel van Portugalstuurt beide teams naar huis. De Portugezen waren gelijk aan de punten behaald met het Amerikaanse team, maar het verschil tussen de gescoorde en toegekende goals lag aan de kant van de Amerikanen. Daarom moeten we, helaas voor de fans van Portugal, zeggen dat de wedstrijd met Ghana voor het Europese team het laatst in het toernooi was.